">

Promobar

Lepiej C Lepsza witamina C 90 pelletów

Lepiej C Lepsza witamina C 90 pelletów

  • Wł.  podatki
  • Waga:
Produkt obecnie niedostępny

Better C® - 90 granulek po 1000 mg każdy

Witamina C o działaniu dożylnym!



Wyprodukowany przy użyciu rewolucyjnej technologii złoża fluidalnego

„To straszne. Nieznana choroba zaczęła się rozprzestrzeniać w najstraszliwszy sposób, jaki kiedykolwiek słyszano lub widziano. Niektórzy stracili całą siłę i nie mogli już ustać na nogach. Potem spuchły jej nogi. Jej mięśnie skurczyły się i stały się czarne jak węgiel. Inni mieli skórę nakrapianą krwawymi plamami fioletowego koloru. Potem sięgał do kostek, ud, ramion, ramion i szyi. Ich usta stały się śmierdzące. Jej dziąsła stały się tak zgniłe, że całe mięso odpadło aż do korzeni zębów i prawie wszystkie wypadły. W końcu żyły pękły i większość z nich zmarła.”


Opis ten, który brzmi jak scena z horroru, pochodzi z dziennika pokładowego marynarza Jacques’a Cartiera. W 1542 roku użył tych słów do opisania masowych zgonów na statkach. Przez 300 lat choroba ta szalała głównie na statkach i w niemal brutalny sposób pochłonęła życie około 2 milionów marynarzy. Dziś ta choroba jest znana każdemu. Nazwa: szkorbut! Szkorbut pochodzi od łacińskiego słowa „scorbutus” i oznacza „zgniliznę jamy ustnej”.


Ale dlaczego nadal miały miejsce epidemie szkorbutu i związane z nimi przerażające sceny na pełnym morzu? I dlaczego głównie tylko tam, a nie na lądzie? Odpowiedź znaleziono dopiero w 1753 roku. Pomysłowy lekarz brytyjskiej marynarki wojennej, dr. James Lind miał swoje podejrzenia i zlecił dokładniejsze zbadanie żywności na statkach. W tamtym czasie składały się one głównie z sucharów okrętowych, wędlin i halibutów. dr. Lind zdała sobie sprawę, że wszystkie te produkty praktycznie nie zawierają witaminy C. Natychmiast kazał wtoczyć na brzuchy nieporęcznych statków tony beczek z kiszoną kapustą i ułożyć skrzynki cytryn. Kiszona kapusta i cytryny zawierają dużo witaminy C i oto – spożywając tylko jedną witaminę, z dnia na dzień wyeliminowano główną przyczynę zgonów w średniowieczu. Już nigdy więcej marynarzy nie zmarło na szkorbut.


Czy to nie niesamowite?! Pojedyncza maleńka, niewidoczna witamina, którą można zobaczyć jedynie pod laserowym mikroskopem masowym, faktycznie decyduje o różnicy między życiem a śmiercią.


Warto bliżej przyjrzeć się temu mikroelementowi. Chociaż witamina C jest obecnie z pewnością najbardziej znaną witaminą, większość ludzi nadal kojarzy ją „tylko” z jej działaniem wzmacniającym odporność, szczególnie w mroźne zimowe miesiące. Dlatego często przyjmuje się go w tym okresie, na przykład w celu ochrony przed przeziębieniem. To dobrze, ale witamina C może znacznie więcej. Dużo, dużo więcej.

Na przykład witamina ta odgrywa między innymi niezwykle ważną rolę w tworzeniu własnego kolagenu w organizmie. Większość ludzi zna kolagen jako ważną substancję dla jędrnej skóry. Ale kolagen występuje nie tylko w skórze – nie, to białko wspiera tkankę łączną w całym ludzkim ciele. Z kolei tkanka łączna spaja wszystkie narządy, mięśnie, ścięgna, więzadła i... i... i... w organizmie. To jest naprawdę wszędzie. Nawet opony mózgowe zbudowane są z tkanki łącznej i otaczają cały mózg. Żyły są również utrzymywane razem przez tkankę łączną. I to właśnie ostatecznie stało się zgubą marynarzy.

Trzy do czterech miesięcy na pełnym morzu bez witaminy C poważnie zakłóciło produkcję kolagenu w organizmie. W rezultacie tkanka łączna marynarzy stawała się coraz słabsza. Zapadały się dziąsła, wypadały zęby, krwawiło z nosa, bolały stawy, naczynia krwionośne stawały się łamliwe – aż do pęknięcia żył. To nieuchronnie doprowadziło do tego, że większość marynarzy wykrwawiła się wewnętrznie.

Jak widać, witamina C to znacznie więcej niż powszechnie znana „witamina przeciw przeziębieniu”. Na przykład ten mikroelement bierze udział w aż 15 000 procesach metabolicznych. Witamina C odgrywa między innymi ważną rolę w metabolizmie energetycznym i dlatego jest doskonałym wsparciem w odchudzaniu. Bierze także udział w wytwarzaniu przez organizm karnityny. Organizm potrzebuje tej substancji, aby lepiej spalić nadmiar tłuszczu.

Witamina C zmniejsza także zmęczenie. Chroni 100 bilionów komórek naszego ciała przed niebezpiecznymi wolnymi rodnikami (niestabilnymi cząsteczkami tlenu). Odgrywa także ważną rolę w normalizacji funkcjonowania naszego układu nerwowego i psychiki. Ponadto witamina C jest niezbędna dla całego układu sercowo-naczyniowego. W przypadku reakcji alergicznych może znacznie zmniejszyć wydzielanie histaminy, a krwawienie dziąseł i choroby przyzębia należą już do przeszłości, jeśli we krwi będzie wystarczająca ilość witaminy C.

Ponadto wszechstronny środek pomaga pięciokrotnie zwiększyć wchłanianie żelaza we krwi. Stymuluje układ enzymatyczny w wątrobie, pomagając w ten sposób w detoksykacji organizmu. Witamina C wspiera również zdrowy poziom cholesterolu. Lista pozytywnych skutków tego mikroelementu jest niemal nieskończona i wypisanie tutaj wszystkiego po prostu wykraczałoby poza zakres. Faktem jest, że witamina C nie bez powodu ma niezwykle znaczącą pozycję w sektorze zdrowia. Dlatego niezwykle ważne jest, aby używać tego wszechstronnego urządzenia przez cały rok. Jednak w osiągnięciu maksymalnego efektu kluczową rolę odgrywa prawidłowe dawkowanie.

Niemieckie Towarzystwo Żywienia (DGE) zaleca dzienne spożycie 110 mg witaminy C dla dorosłych. Byłoby to w porządku, gdyby celem było zapobieganie chorobom z dramatycznym niedoborem, takim jak szkorbut. Ale każdy wirus przeziębienia będzie się z ciebie śmiał, jeśli będziesz trzymać się zaleceń dotyczących spożycia DGE. Zasadniczo zapobieganie poważnym chorobom niedoborowym nie ma nic wspólnego z optymalną opieką zdrowotną. Zalecenie DGE, które swoją drogą wymyślili! i nie obliczona zapobiega typowym chorobom z niedoboru witamin, które wybuchają po krótkim czasie - ale nie głównym chorobom cywilizacyjnym naszych czasów, które pojawiają się dopiero po latach niedoborów. Na przykład wielu naukowców dziś kojarzy ataki serca, główną przyczynę zgonów w Europie, między innymi z wieloletnim niedoborem witaminy C. Przez niedobór rozumiemy znacznie wyższe dzienne zapotrzebowanie, niż pozwala nam na to DGE.

Ogólnie rzecz biorąc, zalecenia DGE dotyczące spożycia są dość dziwne. Powstały w latach pięćdziesiątych XX wieku, a później były wielokrotnie adaptowane. Dostosowany do czego? Nikt nie wie tego na pewno. Faktem jest jednak, że zalecenia DGE dotyczące spożycia nie uwzględniają w żaden sposób tego, czy jesteś młody czy stary, mężczyzna czy kobieta, pracujący fizycznie czy umysłowo, chory czy zdrowy, szczupły czy gruby. Niezależnie od tego, czy palisz, bierzesz leki itp. Nie ma to znaczenia. Dla DGE wszyscy są równi. Całość budzi duże wątpliwości.

Wątpliwe jest także to, że dzienne zalecenia dotyczące spożycia substancji witalnych w różnych krajach są nawet 20-krotnie wyższe! różnicować. Oczywiście zadajesz sobie pytanie, dlaczego na przykład Holender potrzebuje więcej witaminy C niż Niemiec? Wszystko bzdury.

Lepiej zapomnieć o zaleceniach dotyczących spożycia, co do których poszczególne kraje nie są nawet zgodne. Postępuj lepiej jak zwierzęta. Większość z nich produkuje własną witaminę C. Niestety my, ludzie, nie możemy tego zrobić. Ale możemy uczyć się od zwierząt lub od natury. Weźmy na przykład szczura. Ona produkuje około 5 GRAMÓW witaminy C każdego dnia. To małe zwierzątko – to 5000 mg dziennie! A pod wpływem stresu szczur produkuje nawet do 100 GRAMÓW – czyli 100 000 mg!

Lekarze ortomolekularni (pracujący z dużymi dawkami substancji niezbędnych do utrzymania zdrowia) zalecają dzienne spożycie witaminy C u dorosłych w wysokości od 3000 do 5000 mg. Jednak to zapotrzebowanie można pokryć „normalnymi” produktami z witaminą C, które można znaleźć w sklepie supermarkecie, sklepie ze zdrową żywnością lub w... Można go kupić w aptece, może szybko doprowadzić do problemów żołądkowych i trawiennych. Powód: większość konwencjonalnych produktów zawierających witaminę C zawiera czysty kwas askorbinowy (nazwa chemiczna witaminy C) i ma kwaśną wartość pH. U wielu osób ten wariant, zwłaszcza w wyższych dawkach, może powodować nadmierne zakwaszenie żołądka, a tym samym powodować różnorodne objawy.

Jeśli chcesz teraz zastosować się do zaleceń ortomolekularnego spożycia (3000 do 5000 mg dziennie) i w ten sposób wykorzystać pełny potencjał wszechstronnej witaminy C, kwas askorbinowy musi występować w tak zwanej formie buforowanej (neutralizowanej). Tylko w ten sposób można wykluczyć problemy żołądkowe i trawienne.

Dzięki nowoczesnej technologii jest to możliwe również dzisiaj, poprzez wiązanie kwasu askorbinowego z minerałem. A minerały, jak wiemy, są alkaliczne! W ten sposób kwas zostaje zneutralizowany. Spośród wszystkich minerałów, wapń okazał się najskuteczniejszy. Już niewielkie ilości wapnia wystarczą, aby uzyskać doskonały efekt buforujący. I właśnie to zrobiliśmy w Better C®. Połączyliśmy naszą wysoką dawkę witaminy C z wapniem. Związek ten, zwany askorbinianem wapnia, zapewnia obecność kwaśnej witaminy C w postaci o neutralnym pH, co znacznie poprawia tolerancję. Nawet duże dawki w gramach można łatwo przyjmować, nie podrażniając błony śluzowej żołądka ani nie powodując biegunki. Ponadto związek askorbinianu wapnia zwiększa biodostępność. Dzięki temu cenna witamina jest wchłaniana przez organizm znacznie lepiej!

A skoro mowa o biodostępności: najważniejszy temat, jeśli chodzi o suplementy diety. Bo po co najlepszy przepis, skoro maksimum nie może zostać metabolizowane?! Z tego powodu połączyliśmy również naszą witaminę C z naturalnym metabolitem witaminy C, L-treoniatem. Te substancje towarzyszące witaminie C są substancjami własnymi organizmu i dlatego są organizmowi znane. Badania pokazują, że L-treonian niezwykle zwiększa również zdolność wchłaniania witaminy C. Wchłania się do krwi dwukrotnie szybciej niż konwencjonalna witamina C i utrzymuje się w organizmie dwukrotnie dłużej. Biorąc pod uwagę mnogość zadań, jakie ma do spełnienia witamina C, jest to niezwykle istotna kwestia.

Pokryliśmy także Better C® naturalnymi bioflawonoidami cytrusowymi (naturalnymi substancjami, które występują głównie w skórce owoców cytrusowych). Daje to niezwykle cenne efekty synergiczne, które wielokrotnie zwiększają skuteczność Better C®.

Być może ten rodzaj kompleksu witaminy C wydaje Ci się znajomy. Legendarny Ester C® również ma tę kombinację. Również tutaj witamina C jest związana z wapniem, a biodostępność jest również znacznie zwiększona w przypadku L-treonianu i bioflawonoidów. Przez długi czas Ester C® uznawany był za witaminę C trzeciej generacji, posiadającą unikalną formułę. Ale to już koniec. Ponieważ Better C® idzie o krok dalej. Dzięki rewolucyjnej technologii NVCC® (Natura Vitalis Cell Carrier), która znacząco zwiększa biodostępność witaminy C.

Podczas gdy w przypadku Ester C® i innych podobnych produktów zawierających witaminę C, połączenie z towarzyszącymi substancjami, takimi jak wapń, bioflawonoidy i L-treonian, zawsze zachodzi jako całość, powlekamy KAŻDĄ pojedynczą cząsteczkę witaminy C. To naprawdę rewolucyjne! A więc jeszcze raz: Zwykle na końcu produkcji całe peletki zawierające witaminę C powleka się z zewnątrz odpowiednimi substancjami towarzyszącymi. Zdecydowanie zwiększa to biodostępność tej ważnej witaminy. Ale z Better C® idziemy o krok dalej i najpierw powlekamy KAŻDĄ POJEDYNCZĄ cząsteczkę witaminy C odpowiednimi substancjami towarzyszącymi, a dopiero potem wytwarzamy peletki. Proces ten niepomiernie zwiększa biodostępność witaminy C.

Robimy wokół tego mnóstwo zamieszania. Nasze cząsteczki witaminy C są wprowadzane w stan nieważkości w tak zwanym systemie złoża fluidalnego. Oznacza to, że cząsteczki naszej witaminy C są wirowane w zamkniętym pojemniku za pomocą strumienia powietrza napływającego od dołu i w ten sposób wprowadzane są w stan zawiesiny. Podobnie jak astronauci w kosmosie, nasze cząsteczki unoszą się teraz swobodnie w pojemniku i dlatego są dostępne ze wszystkich stron. Substancje towarzyszące są teraz nakładane bardzo równomiernie na każdą pojedynczą cząstkę za pomocą dyszy. Najpierw wapń, potem L-treonian, a na końcu bioflawonoidy cytrusowe. Tworzenie się filmu w kilku warstwach wokół każdej pojedynczej cząstki zapewnia niezwykle jednorodną, ​​stabilną powłokę wokół oddzielonych cząstek. Ten bardzo złożony proces zapewnia niespotykaną wcześniej biodostępność witaminy, która jest w stanie zadecydować o życiu lub śmierci.

Na koniec poszczególne cząsteczki są rafinowane jednym z najbardziej ekscytujących mikroelementów w świecie roślin: kurkuminą z tropikalnej kurkumy. Obydwa mikroelementy, witamina C i kurkumina, działają synergistycznie i ogromnie wzmacniają nasz układ odpornościowy. Kurkuma jest również uważana za środek przeciwwirusowy i przeciwzapalny.

Dopiero wtedy wysoce skuteczne kompleksy cząstek są przetwarzane na peletki. Efektem jest unikalna formuła, która uznawana jest za absolutny przełom. Nie będzie przesadą stwierdzenie, że Better C® to najbardziej innowacyjna, najnowsza generacja witaminy C na świecie. Biodostępność jest niezrównana i zapewnia tak niesamowite efekty, że naprawdę trudno to opisać słowami, dlatego najlepiej po prostu przekonać się o tym na własnej skórze.


Uwagi: Nie należy przekraczać podanej zalecanej dziennej ilości spożycia. Suplementy diety nie powinny być stosowane jako substytut zrównoważonej i zróżnicowanej diety oraz zdrowego trybu życia. Produkty są niedostępne dla małych dzieci
przechowywać.